maandag 30 september 2013

Bokkepootjestaart + recept

Vandaag weer een receptje! Ik heb deze taart (en een andere, zie bericht hierna) gemaakt voor onze verjaardag. We vierden het samen, want we schelen maar 1 dag!

Het is heerlijk, simpel en zonder oven te maken.

Recept bokkepootjestaart

Nodig:

1 cake (zelf bakken, of kopen. Ik had een 'goede' bij de bakker gekocht)
2 pakken bokkepootjes
1 pakje Kloppudding vanille (Saroma)
400 ml slagroom
2 zakjes Klop-Fix (dr. Oetker)
200 ml melk
50-100 gram advocaat (optioneel)

Bekleed de bodem (cirkel) en de zijkant (lange strook) van een springvorm. Snijd de cake in plakken van ongeveer 1 cm en bedek daarmee de bodem van de springvorm.


Klop de Kloppudding, slagroom, Klop-Fix en melk tot een stevige pudding. Schep eventueel de advocaat door de pudding. Halveer de bokkepootjes met een mes.

Verdeel 1/3 deel van de pudding over de bodem. Leg hierop een laag gehalveerde bokkepootjes met de gesneden kant naar beneden.


Verdeel 1/3 deel van de pudding over de bokkepootjes uit. Leg wederom een laag gehalveerde bokkepootjes op de pudding, haaks op de vorige laag.
Leg weer een laag gehalveerde bokkepootjes op de pudding, haaks op de vorige laag.
Verdeel het resterende deel van de pudding over de bokkepootjes, verkruimel de overgebleven bokkepootjes en strooi dit kruim over de taart.


Ook weer erg lekker!



2 opmerkingen:

  1. Is echt heerlijk!!! Dank je wel voor het plaatsen van dit heerlijke én makkelijk te maken recept!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een vraagje, hoe lang blijft deze taart lekker? en worden de koekjes niet zacht met de pudding

    BeantwoordenVerwijderen